*

Nieuws Binnenland

Intertrust schrapt beloningsvoorstellen (2)

dinsdag 14 mei 2019 21:04

N i e u w bericht, meer informatie in 3e alinea

AMSTERDAM (AFN) - Intertrust schrapt twee punten van de agenda van zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Het gaat om de wijziging van het beloningsbeleid en het verzoek om goedkeuring van het plan voor variabele beloningen (LTIP) voor leden van de raad van bestuur.

Volgens de financieel dienstverlener kijken belanghebbende partijen tegen deze punten erg verschillend aan. Vandaar dat de raad van commissarissen en de raad van bestuur gezamenlijk besloten hebben om de punten in te trekken. Na de vergadering, die op 16 mei plaatsvindt, wil het bedrijf met alle belanghebbenden in gesprek gaan, alvorens een nieuw standpunt in te nemen.

Volgens beleggersorganisatie Eumedion leefden er bezwaren over de voorstellen bij institutionele beleggers. Directeur Rients Abma van Eumedion zegt in De Telegraaf dat vooral het plan om de prestatieperiode voor de langetermijnbonus in te korten van drie naar één jaar, slecht viel. "Zo’n korte termijn gaat in tegen het stembeleid van deze beleggers. Bovendien kun je met een prestatieperiode van één jaar niet met droge ogen beweren dat het nog om een langetermijnbonus gaat", verklaart Abma aan de krant. Ook zou er verzet zijn tegen de voorgenomen verhoging van de maximumvergoeding bij zeer goede prestaties van 150 naar 200 procent van het vaste salaris.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)