*

Nieuws Binnenland

Update: winstsprong NN Group

donderdag 16 mei 2019 07:33

Solvabiliteit daalt.

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de winst zien stijgen, maar de solvabiliteit daalde. Dit maakte de verzekeraar donderdag voorbeurs bekend.

De solvabiliteit daalde van 230 procent aan het einde van 2018 naar 213 procent eind eerste kwartaal. Ongunstige risicopremies en de lage rentes speelden NN niet in de kaart en ook de inkoop van 500 miljoen euro aan eigen aandelen had een effect op de solvabiliteit, net als een daling van de ultimate forward rate. Deze effecten werden evenwel deels gecompenseerd door de operationele kapitaalgeneratie en een positieve herwaardering van de aandelenportefeuille.

Het operationeel resultaat kwam uit op 468 miljoen euro tegen 313 miljoen euro een jaar eerder. Binnen de Nederlandse Niet-Levenstak trokken de resultaten aan van 32 miljoen euro verlies tot 29 miljoen euro winst. Verder trokken de opbrengsten uit Nederlandse levensverzekeringen aan van 212 miljoen naar 268 miljoen euro. Hogere verkopen in Japan en een volumestijging bij de groepspensioencontracten in Nederland droegen ook bij aan de resultaten.

Ook profiteerde NN van lagere kosten. De verzekeraar bracht de operationele kosten in het afgelopen kwartaal met 20 miljoen euro terug, waardoor er inmiddels al 310 miljoen euro aan kosten zijn bespaard sinds 2016. De verzekeraar wil aan het einde van 2020 circa 400 miljoen euro bespaard hebben. In het eerste kwartaal vorig jaar moest NN nog kosten maken vanwege de stormschade in januari. Wel profiteerde NN van een dividenduitkering uit een indirect belang in het voormalige ING Life Korea.

Onder de streep restte een nettowinst van 512 miljoen euro, hetgeen 28,4 procent meer was dan een jaar eerder.

Volgens CEO Lard Friese is NN het jaar 2019 goed begonnen. Wel merkte de topman op dat de resultaten van Insurance Europe, Vermogensbeheer en Bank "enigszins" onder druk stonden.

Friese wil zich in de toekomst blijven richten op de integratie van Delta Lloyd en NN in Nederland en Belgiƫ en op het stimuleren van verdere groei en op verbetering van de klantervaring.

Tegen het einde van het eerste kwartaal hield NN ruim 2,0 miljard euro aan contanten aan.

NN wil op 4 december dit jaar een beleggersdag organiseren, zo maakte de verzekeraar donderdag verder bekend.

Het aandeel NN Group sloot woensdag 0,6 procent hoger op 36,77 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 16, 2019 01:33 ET (05:33 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.