*

Nieuws Binnenland

Sterke omzetstijging AND

donderdag 16 mei 2019 07:48

Omzetgroei verwacht in heel 2019.

(ABM FN-Dow Jones) AND International heeft in het eerste kwartaal van dit jaar naar eigen zeggen een sterke omzetstijging gerealiseerd, terwijl de operationele kosten significant daalden. Dit bleek donderdag voorbeurs uit een handelsupdate van de kaartenmaker.

AND verwacht het positieve momentum uit het afgelopen kwartaal in het gehele jaar te behouden en mikt voor 2019 op een hogere omzet ten opzichte van 2018. Een "strikte" kostendiscipline blijft prioriteit, aldus AND.

"Dit eerste commerciƫle succes is bemoedigend, deels omdat het verdeeld is over meerdere contracten met nieuwe en bestaande klanten die bijdragen aan stabiele omzetstromen voor een verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf", aldus CEO Thierry Jaccoud in een toelichting.

Een andere mijlpaal noemde de topman de recente levering van een Full-HD kaart aan een onderdeel van een grote Europese original equipment manufacturer in de automotive-sector. Dit markeert volgens de topman de eerste commerciƫle levering in de geschiedenis van AND.

Jaccoud is sinds 1 februari dit jaar formeel CEO. Per 1 mei dit jaar werd Marco Kok aangesteld als financieel directeur. Kok bekleedde eerder posities bij onder meer Holland Colours, RH Marine en Alewijnse.

Het aandeel AND International sloot woensdag 1,6 procent hoger op 1,93 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 16, 2019 01:48 ET (05:48 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.