*

Nieuws Binnenland

Lucerne Capital doet voorstel wijziging kapitaalallocatie Intertrust

donderdag 16 mei 2019 21:06

Huidige kapitaaltoewijzingsraamwerk zou verouderd zijn.

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust-aandeelhouder Lucerne Capital heeft tijdens de jaarvergadering van Intertrust donderdag een voorstel gedaan voor wijzigingen in de kapitaalallocatie van het concern. Dit meldde Lucerne Capital Management donderdag.

Het concern meldde achter het managementteam en de strategie van het bedrijf te staan en dringt er bij de raad van bestuur op aan om zo snel mogelijk een passende beloningsregeling voor het management en belangrijke werknemers goed te keuren, aangezien het bedrijf nog steeds werkt met een verouderd kapitaaltoewijzingskader.

Lucerne Capital is van mening dat dit verouderde kader een zeer verdisconteerde waardering voor Intertrust veroorzaakt. "Volgens onze schattingen is Intertrust een van de goedkoopste beursgenoteerde aandelen van Europa, ondanks de sterke operationele vooruitzichten", aldus de aandeelhouder.

Intertrust zou een voorspelbaar kapitaaltoewijzingsraamwerk moeten implementeren met een focus op terugkoop [van eigen aandelen] en fusies en overnames in plaats van vaste dividenden, "waardoor de strategische agenda van het management versneld kan worden", aldus Lucerne. Dit zou volgens Lucerne alle belanghebbenden ten goede komen en tegelijkertijd bijdragen aan de intrinsieke waarde per aandeel op de lange termijn.

Lucerne Capital heeft een kapitaalbelang van 3,01 procent met een dito stemrecht in Intertrust.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 16, 2019 15:06 ET (19:06 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.