*

Nieuws Binnenland

Snellaadbedrijf Fastned op 14 juni naar beurs (2)

dinsdag 21 mei 2019 08:20

N i e u w bericht, meer informatie in laatste alinea

AMSTERDAM (AFN) - Fastned wil op 14 juni naar de beurs in Amsterdam. Dat heeft de uitbater van tientallen snellaadstations in onder meer Nederland bekendgemaakt bij de publicatie van de zogeheten prospectus voor zijn beursplannen.

"Ik ben blij dat we de datum van onze beoogde notering aan Euronext Amsterdam hebben vastgesteld. De notering geeft Fastned extra financieringsflexibiliteit en biedt meer beleggers de mogelijkheid om in Fastned te investeren", zegt topman Michiel Langezaal. Fastned heeft momenteel 97 snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf wil graag verder uitbreiden, onder meer naar Belgiƫ en Zwitserland.

De onderneming maakt verder bekend dat het in het eerste kwartaal van dit jaar op operationeel niveau 'break-even' heeft gedraaid. Het gaat dan om het bedrijfsresultaat (ebitda), exclusief kosten gerelateerd aan de uitbreiding van het netwerk. Dit betekent dat in deze periode zowel de directe bedrijfskosten van Fastned met betrekking tot de stations, als ook de indirecte bedrijfskosten die verband houden met de lopende activiteiten van het bestaande netwerk werden gedekt door de brutowinst.

Het bedrijf maakte nog niet bekend hoeveel aandelen Fastned wil aanbieden, hoeveel kapitaal het wil ophalen en wat voor waardering wordt beoogd. Fastned is nu nog genoteerd aan de alternatieve beurs Nxchange. Die notering heeft het bedrijf op 9 april opgezegd. Tijdens de opzegtermijn van zes maanden blijft handelen via Nxchange mogelijk. Fastned laat weten eigenaren van certificaten van aandelen die willen overstappen van Nxchange naar Euronext daarover te informeren via zijn website.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)