*

Nieuws Binnenland

Kleine uitslagen op Europese beurzen

woensdag 22 mei 2019 17:44

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag nagenoeg vlak de handel uitgegaan. Elders in Europa bleven graadmeters eveneens dicht bij huis. Met de Europese verkiezingen voor de deur krijgt onzekerheid over de brexit de overhand en dat maakt beleggers voorzichtig. De markten blijven verder gespitst op ontwikkelingen rond de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China.

De hoofdindex aan het Damrak sloot uiteindelijk op 552,97 punten. De MidKap daalde met 0,3 procent tot 758,04 punten. De beurs in Parijs sloot 0,1 procent lager. Frankfurt sloot met een winst van 0,2 procent. Londen eindigde de sessie 0,1 procent hoger.

Britse kiezers maken donderdag naar verwachting opnieuw hun onvrede duidelijk over de patstelling rond de brexit. Peilingen voorspellen dat aartsbrexiteer Nigel Farage en zijn Brexit Party met grote meerderheid de Europese verkiezingen in Groot-Brittanniƫ gaan winnen. Ondertussen lijkt de laatste brexitdeal van premier Theresa May om op geordende wijze uit de EU te stappen op weinig steun te kunnen rekenen in het Britse parlement. De koers van het Britse pond zakte naar het laagste niveau van het jaar.