*

Nieuws Binnenland

Damrak start vermoedelijk licht hoger aan handelsdag

dinsdag 28 mei 2019 08:16

Wall Street weer open.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting hoger van start. Wall Street hield maandag de deuren gesloten in verband met Memorial Day, terwijl de Aziatische beurzen vanochtend eensgezind in het groen noteren.

Futures wezen een uur voor de beursgong op een winst van 0,2 procent. De index koerste maandag al 0,4 procent hoger naar 549,22 punten.

Maandagochtend steeg de index zelfs nog even boven 551 punten, maar die winst kalfde weer snel af. De rest van de handelsdag was er weinig te beleven, mede doordat de beurzen in New York en Londen gesloten waren. Daarom was er ook geen richtinggevend macro-economisch nieuws.

"De markten lassen een adempauze in na de nervositeit over de handelsperikelen, maar dit kan veranderen naarmate we dichter bij de G20-top komen, waar de hoop op een oplossing op gevestigd kan worden", zei marktanalist Jasper Lawler, van London Capital Group.

Overigens vindt de G20-top pas plaats op 28 en 29 juni in het Japanse Osaka. Het is vooralsnog de eerstvolgende datum waarop waarschijnlijk een ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping plaatsvindt.

De afgelopen handelsweek werd het beurssentiment nog gedomineerd door de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten, die opnieuw oplaaiden. Vooral een ban op het Chinese Huawei door de Verenigde Staten zette bij China kwaad bloed.

Door de ban zouden bedrijven als Google, Qualcomm en Infineon niet langer met Huawei willen samenwerken, hetgeen aanleiding was voor The South China Morning Post om te schrijven dat China nu zijn "volledige economische relatie" met de VS heroverweegt.

De Amerikaanse president Donald Trump sluit vandaag een vierdaags staatsbezoek aan Japan af. Hij ontmoette gisteren de Japanse premier Shinzo Abe, en sprak daarbij de verwachting uit dat spoedig een handelsakkoord met Japan zal worden gesloten.

De beurzen in Tokio en Hong Kong klommen vanochtend circa een half procent. terwijl de Shanghai Composite bijna een procent in het groen noteerde.

De prijs voor een vat ruwe Amerikaanse olie noteerde maandag circa een procent hoger, waarmee de olieprijs de opwaartse trend van vrijdag wist vast te houden.

Vrijdag zette de olieprijs het herstel in, nadat de juli-future voor een vat West Texas Intermediate de dag ervoor 5,7 procent lager sloot, vanwege de aanhoudende zorgen over het mondiale overaanbod en het voortslepende handelsgeschil tussen de Verenigde Staten en China.

Het muntpaar euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend op 1,1183.

Beleggers hebben vandaag vooral oog voor de vrijgave van het Amerikaanse consumentenvertrouwen en de S&P Case Shiller huizenprijzenindex.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Signify kan zich opmaken voor een herstel, aldus analisten van Berenberg. Volgens de analisten is de markt te pessimistisch gestemd en zal een terugkeer naar groei het koersherstel in gang zetten. De zakenbank heeft een koopadvies met een koersdoel van 33,00 euro.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index schreef vrijdag 0,2 procent bij op 2.826,85 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent won op 25.585,69 punten. Techbeurs Nasdaq steeg met 0,1 procent tot 7.637,01 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 28, 2019 02:16 ET (06:16 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.