*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: herstel op Amsterdamse beurzen

donderdag 30 mei 2019 11:13

KPN profiteert van koopadvies Goldman Sachs.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen koersten donderdag gedurende de ochtend hoger, waarmee de aandelenmarkten deels herstelden van flinke verliezen op woensdag. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,9 procent op 544,61 punten.

"Het herstel wordt groots ingezet vanochtend, terwijl er eigenlijk niets is veranderd ten opzichte van woensdag", aldus beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij. Schutte merkte op dat de teruglopende verliezen op Wall Street woensdagavond en de "meevallende" koersverliezen in Aziƫ voor iets meer rust zorgden.

Wel merkte de beleggingsadviseur op dat de volumes niet erg hoog zijn op Hemelvaartsdag en dat het grootste deel van de handel valt toe te schrijven aan de handel in het aandeel KPN. Het telecombedrijf werd 1,6 procent meer waard, na een koopadvies door Goldman Sachs.

Verder zag Schutte vanochtend weinig nieuws. "De druk is echter nog steeds niet van de ketel, nu er nog steeds geen oplossing is gevonden voor het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten", aldus Schutte, die zich afvraagt of beide landen wel bereid zijn om concessies te doen op de belangrijkste punten. "Misschien dat er op bepaalde andere onderdelen een deal kan worden bereikt. Dat zou de scherpe kantjes er wat van af halen."

Op macro-economisch vlak zullen vooral cijfers uit de Verenigde Staten op de aandacht van beleggers kunnen rekenen. Zo staan er onder meer groeicijfers geagendeerd, evenals cijfers over de olievoorraden en de groothandelsvoorraden. Vanochtend werd al bekend dat de Spaanse consumentenprijzen afgelopen maand in een beduidend lager tempo zijn gestegen.

De euro/dollar noteerde op 1,1136. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1134 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,1137 op de borden. De olieprijzen stegen tot 0,6 procent.

Stijgers en dalers

In de AEX koersten de meeste fondsen in het groen, onder leiding van Adyen dat 2,1 procent won en ASR Nederland schreef 1,9 procent bij.

Unibail leverde 0,3 procent in.

In de AMX kon BAM Groep op bijval van beleggers rekenen met een plus van 3,0 procent en Altice Europe steeg 3,2 procent.

WDP leverde juist 0,7 procent in.

Onder de kleinere aandelen won B&S Group 2,5 procent, na de overname van een tweetal luchtvaartshops in Rotterdam en Weeze. Sif verloor 3,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 30, 2019 05:13 ET (09:13 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.