*

Nieuws Binnenland

Verzekeraars in trek op groene beursdag

vrijdag 7 juni 2019 17:42

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs is vrijdag met winst gesloten. Op het Damrak waren vooral de verzekeraars in trek na overnamenieuws in de sector. De hoop op uitstel van de Amerikaanse importheffingen op Mexicaanse goederen zorgde daarnaast voor optimisme onder beleggers. Verder werd een tegenvallend Amerikaans rapport over de arbeidsmarkt verwerkt.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 1,1 procent hoger op 550,24 punten. De MidKap dikte 1,1 procent aan tot 752,74 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs kregen er tot 1,6 procent bij.

NN Group (plus 4,5 procent) lijft Vivat Schadeverzekeringen in voor 416 miljoen euro. Athora koopt de zogeheten levensactiviteiten van Vivat en het vermogensbeheer. Concurrenten ASR en Aegon, die naar verluidt ook interesse hadden in Vivat, stegen 5,8 en 2,4 procent.

Biotechbedrijf Galapagos was de enige verliezer in de AEX met een minnetje van 0,6 procent. In de MidKap ging vastgoedfonds Wereldhave aan kop met een plus van 3,7 procent. Kabel- en telecombedrijf Altice Europe was de sterkste daler met een min van 2 procent.