*

Nieuws Binnenland

Euroclear klaar voor fundamentele transformatie - media

maandag 10 juni 2019 13:42

Maar geen fusies.

(ABM FN) Euroclear is klaar voor een "fundamentele transformatie" maar sluit fusies over. Dit zei CEO Lieve Mostrey maandag in een interview met persagentschap Reuters.

De transformatie zal door een notering of een plaatsing van aandelen plaatsvinden, aldus Mostrey. Euroclear heeft Goldman Sachs ingehuurd om naar strategische opties te kijken.

"Wij staan open voor een fundamentele verandering van ons aandeelhouderschap en dat willen we graag op een ordelijke manier doen", aldus Mostrey aan Reuters, die er nog aan toevoegde dat zij de aandeelhouders van Euroclear na de zomer zal informeren.

"We onderzoeken twee opties: een onderhandse plaatsing bij langetermijnbeleggers of een beursgang. We vinden dat we met geen enkele partij moeten fuseren," voegde Mostrey toe.

De negen grootste aandeelhouders bezitten 55 procent van Euroclear, maar er zijn ongeveer 115 aandeelhouders, dat wil zeggen een lange lijst van bedrijven die fracties van 1 procent bezitten, aldus Reuters.

Euroclear boekte een nettowinst van 322 miljoen euro in 2018, met 75 procent van de inkomsten uit zijn afwikkelings-, bewaarnemings- en fondsenactiviteiten, maar de sterkste groei is het helpen om het onderpand rond het financiƫle systeem te verschuiven om de handel te ondersteunen.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 10, 2019 07:42 ET (11:42 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.