*

Nieuws Binnenland

Europese beurzen goedgeluimd

dinsdag 11 juni 2019 18:37

Markt rekent op stimulering.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese aandelenmarkten zijn dinsdag in het groen geëindigd. De STOXX Europe 600 index sloot 0,7 procent hoger op 380,89 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,9 procent naar 12.155,81 punten. De Franse CAC 40 sloot 0,5 procent hoger op 5.408,45 punten en de Britse FTSE 100 kreeg er 0,3 procent bij en liep op naar 7.398,45 punten.

De beurzen trokken zich op aan de positieve stemming in Azië, nadat bekend werd dat China van plan is flink in de economie te investeren. Daarnaast rekent de markt ook op de centrale banken die verruimingsmaatregelen gaan doorvoeren en dat de VS en China uiteindelijk wel een handelsdeal zullen sluiten.

"Opnieuw een positieve dag voor de aandelenmarkten hoewel de handelsspanningen nog in de lucht hangen. Beleggers vinden het prima om optimistisch te zijn maar dat gevoel verdwijnt mogelijk weer wanneer de G20 top dichterbij komt", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets, die doelt op de mogelijke ontmoeting die de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping daar zullen hebben. De eventuele ontmoeting wordt gezien als een belangrijk moment in het proces om alsnog een handelsakkoord te sluiten, ook omdat Trump dreigt met nieuwe importtarieven wanneer Xi niet op komt dagen.

Macro-economisch was het dinsdag een relatief rustige dag. Vandaag kwamen in het Verenigd Koninkrijk cijfers over de werkloosheid over april naar buiten. Die bleef stabiel op 3,8 procent.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1318. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1317. Olie werd dinsdag bijna een procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Aandelen Thyssenkrupp stegen 4,7 procent. Dinsdag blokkeerde de Europese Commissie officieel de fusie met de Europese activiteiten van Tata Steel. Dat was al verwacht. Thyssenkrupp besloot daarom vorige maand om af te zien van de voorgenomen fusie en wil nu zijn liftentak naar de beurs brengen.

Air France-KLM vervoerde in mei meer vracht en passagiers. Het aandeel werd dinsdag 0,7 procent meer waard. Sectorgenoten Lufthansa en easyJet stegen respectievelijk 0,4 procent en 0,1 procent.

AMG heeft toestemming van zijn raad van commissarissen om onderzoek te doen naar een aparte beursnotering voor zijn Technologie-tak. AMG werd dinsdag in Amsterdam 7,3 procent meer waard.

Mijnbouwers zaten dinsdag stevig in de lift met een koerswinst van 2,3 procent voor BHP, 6,6 procent voor ArcelorMittal, 2,4 procent voor Anglo American en 3,0 procent voor Antofagasta.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen, was de stemming op Wall Street wat bedrukt. De indexen leverden zo'n 0,1 procent in.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 11, 2019 12:37 ET (16:37 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.