*

Nieuws Binnenland

DNB ziet cultuur veranderen in trustsector

woensdag 12 juni 2019 17:06

Zelfinzicht leidt soms tot inleveren vergunning.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandsche Bank ziet Nederlandse trustkantoren stappen zetten die wijzen op een cultuurverandering in de sector. Dat zei DNB-directeur Frank Elderson woensdag voorafgaand aan een seminar op het hoofdkantoor van de toezichthouder in Amsterdam.

Na de kritische uitspraken in de politiek over de sector en haar rol in belastingontwijking, en aanscherping van de regelgeving, krijgt DNB inmiddels goede vragen van trustkantoren, bijvoorbeeld over hoe zij hun compliance- en auditfuncties moeten inrichten, zei Elderson. Ook worden incidenten vaker gemeld.

Elderson noemt het een signaal van zelfinzicht dat twintig kantoren hun vergunning in het afgelopen jaar uit eigen beweging hebben ingeleverd, omdat ze concludeerden dat ze niet meer aan de eisen voor een trustkantoor konden voldoen. Sommige kantoren stappen over naar een ander verdienmodel, zoals pay-rolling.

Tegelijk blijft streng toezicht nodig, benadrukte de DNB-directeur. Een aantal van de genoemde goede voorbeelden kwam pas nadat DNB formele maatregelen had aangekondigd tegen kantoren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 12, 2019 11:06 ET (15:06 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.