*

Nieuws Binnenland

TKH steelt de show op rustige beursdag

woensdag 12 juni 2019 17:42

AMSTERDAM (AFN) - De toonaangevende AEX-index op de Amsterdamse beurs is woensdag licht lager gesloten. Op het Damrak was technologiebedrijf TKH een uitblinker na een verhoging van zijn doelstellingen. De meeste andere Europese beurzen eindigden ook in het rood. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke opmars. De aandacht bleef uitgaan naar het handelsconflict tussen de economische grootmachten de Verenigde Staten en China, die niet warm lijken te lopen om de strijdbijl te begraven.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,2 procent lager op 556,13 punten. De MidKap zakte een fractie tot 769,46 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 0,6 procent in.

TKH eindigde fier bovenaan in de MidKap met een winst van 9,9 procent. Het technologiebedrijf heeft volgens analisten van KBC Securities ambitieuze nieuwe doelstellingen uitgesproken voor de middellange termijn. Ook breidt TKH het desinvesteringsprogramma flink uit. Metalenspecialist AMG was de grootste daler bij de middelgrote fondsen met een min van 3,3 procent.