*

Nieuws Binnenland

Fastned mikt met beursgang op 30 miljoen euro.

woensdag 12 juni 2019 18:43

Emissieprijs is 10,00 euro per certicaat.

(ABM FN-Dow Jones) Fastned wil tot 30 miljoen euro ophalen met zijn beursgang aan Euronext Amsterdam, door maximaal 3 miljoen certificaten uit te geven voor 10,00 euro per stuk.

Dat maakte de uitbater van snellaadpalen voor auto's woensdag bekend. Fastned migreert met de uitgifte van de alternatieve beurs Nxchange naar de meer reguliere handel via Euronext.

Het beoogde bedrag is inclusief een overtoewijzingsoptie van maximaal tien procent. Zonder die overtoewijzingsoptie stijgt het geplaatste kapitaal met ongeveer 18,4 procent door de emissie. Inclusief de extra stukken zou het aandelenbelang van de huidige beleggers met maximaal 20,3 procent verwateren.

De stukken worden aangeboden aan institutionele en particiliere beleggers in Nederland en professionele beleggers in andere landen, maar niet in de Verenigde Staten. Particuliere beleggers in Nederland krijgen tenminste 1.000 stukken toegewezen.

Fastned gebruikt het geld om zijn netwerk van snellaadpalen uit te breiden.

"We verwachten een sterke toename van de vraag naar snelladen in de komende jaren", stelde CEO Michiel Langezaal. "Daarom zijn aanzienlijke investeringen in snellaadinfrastructuur zo belangrijk."

Het bedrijf heeft inmiddels 85 stations gebouwd in Nederland en 12 in Duitsland. Belgiƫ, Zwitserland en Frankrijk moeten nog volgen.

Beleggers kunnen zich inschrijven vanaf 13 juni tot en met de ochtend van 20 juni.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 12, 2019 12:43 ET (16:43 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.