*

Nieuws Binnenland

BUX haalt miljoenen op en doet overname

donderdag 13 juni 2019 08:43

Deze zomer nieuwe app voor commissievrij beleggen.

(ABM FN-Dow Jones) De mobiele broker BUX heeft bij een nieuwe investeringsronde 11,1 miljoen euro opgehaald, hetgeen deels wordt gebruikt voor de overname van online broker Ayondo Markets.

Ayondo is momenteel de back-end partner van BUX en verzorgt de administratie, operations en de vergunningen. "Inmiddels zijn we hard gegroeid en is het voor BUX een natuurlijke stap om ook deze achterkant in eigen beheer te nemen."

Daarnaast wordt de investering gebruikt voor de lancering van de deze zomer te verschijnen app STOCKS, waarmee BUX beleggen zonder commissie wil aanbieden. Volgens de broker is er al een wachtlijst van 100.000 gebruikers.

De nieuwe app zal eerst in Nederland, Duitsland en Oostenrijk beschikbaar zijn, waarna een uitrol in de rest van Europa volgt.

De financieringsronde werd geleid door Velocity Capital en Holtzbrinck Ventures.

"Het feit dat BUX de wensen en behoeften van de mobiele generatie heel goed begrijpt, in combinatie met de volledig nieuwe broker die ze hebben gebouwd, maakt BUX zeer goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in dit veranderende Europese beleggingslandschap", aldus CEO Willem Willemstein van Velocity Capital.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 13, 2019 02:43 ET (06:43 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.