*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Beursplein 5 licht hoger van start gegaan

maandag 17 juni 2019 09:14

Air France-KLM onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste maandag kort na de beursgong 0,2 procent hoger naar 554,15 punten, terwijl de Midkap fractioneel lager noteerde.

Onder de hoofdaandelen profiteerde ING van een koersdoelverhoging door Jefferies. De Amerikaanse zakenbank verhoogde het koersdoel voor ING van 14,50 naar 15,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. ING was de grootste stijger met een winst van een procent. Adyen was met meer dan twee procent een opvallende daler.

In de AMX was Air France-KLM met een verlies van bijna vier procent de gebeten hond. Het sentiment in de luchtvaartsector kreeg vanochtend een knauw vanwege een winstwaarschuwing van Lufthansa. De Duitse luchtvaartmaatschappij stelde de verwachtingen voor het hele boekjaar neerwaarts bij, als gevolg van overcapaciteit en de toenemende concurrentie van prijsvechters.

OCI verloor daarnaast ook vier procent. Het Egyptische bedrijf met een Amsterdamse notering gaat een strategische samenwerking aan met staatsoliebedrijf ADNOC uit Abu Dhabi. OCI stelt goed gepositioneerd te zijn om aandeelhouders een "aantrekkelijk dividend" te kunnen bieden en om toekomstige groeikansen optimaal te benutten en te financieren.

Bij de kleinere aandelen wonnen B&S Group en Heijmans bijna twee procent. Pharming verloor anderhalf procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 17, 2019 03:14 ET (07:14 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.