*

Nieuws Binnenland

Update: Intertrust neemt Viteos over voor 330 miljoen dollar

dinsdag 18 juni 2019 08:04

Trustkantoor verhoogt groeidoel na overname Amerikaans administratiebedrijf.

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust neemt de aanbieder van administratieve diensten voor Amerikaanse fondsen Viteos over voor 330 miljoen dollar en verhoogt zijn groeidoelstellingen. Dat maakte het Nederlandse trustkantoor dinsdag bekend.

De overnameprooi biedt administratieve diensten voor hedgefunds, private equity, vastgoedbeheerders en andere alternatieve vermogensbeheerders. Het bedrijf heeft ongeveer 715 medewerkers en werkt vanuit de VS voor klanten wereldwijd, met ondersteuning vanuit India. Het behoort bij de tien grootste bedrijven in dezes sector in de VS.

De overname moet een "game-changer" worden voor Intertrust, dat graag een wereldwijde leidende rol wil spelen in dit soort diensten voor grote bedrijven en beleggingsfondsen.

"Viteos brengt nieuwe klanten, diensten en technologie-oplossingen die het marktpotentieel van Intrtrust verruimen in aanliggende segmenten met meer groei", stelt het bedrijf. De markt die Intertrust bedient, groeit hierdoor met 3,5 miljard euro tot circa 10,0 miljard euro.

In het afgelopen boekjaar, dat in maart eindigde, realiseerde Viteos een omzet van 52 miljoen dollar, waarvan 94 procent in de VS. De afgelopen twee jaar groeide het bedrijf met 22 procent per jaar en werd er EBITDA-marge behaald van 36,6 procent.

Het trustkantoor verwacht ongeveer 22 miljoen dollar een jaarlijkse synergieën te kunnen behalen, vooral door activiteiten naar het buitenland te verplaatsen. Vanaf 2022 verwacht Intertrust een dubbelcijferig rendement op het onderdeel te realiseren, terwijl de winst per aandeel van Intertrust vanaf 2021 met een dubbelcijferig percentage zou moeten stijgen door de overname.

De overname wordt gefinancierd met leningen.

De voormalige CEO en COO van Viteos, Shankar Iyer en Chitra Baskar, krijgen een zetel in de bestuurscommissie van Intertrust. Ze hebben ongeveer een derde van de opbrengst van hun Viteos-aandelen geïnvesteerd in Intertrust.

Hogere doelen

Intertrust verhoogt zijn doelstellingen voor de middellange termijn naar aanleiding van de overname. Het bedrijf voorziet een onderliggende omzetgroei van 4 tot 6 procent, waar dat eerder nog 3 tot 5 procent was.

De aangepaste EBITA-marge zou nu moeten stijgen tot tenminste 40 procent, waar het bedrijf eerder nog op 38 procent mikte als ondergrens.

Verder meldde Intertrust dat het dividendbeleid niet verandert door de overname van Viteos.

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 18, 2019 02:04 ET (06:04 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.