*

Nieuws Binnenland

Grootste aandeelhouder Naspers wil belang verlagen - media

dinsdag 18 juni 2019 08:45

Divisie Naspers debuteert volgende maand in Amsterdam.

(ABM FN-Dow Jones) Naspers' grootste aandeelhouder overweegt om zijn belang in het Afrikaanse bedrijf te verkleinen, vanwege de vrees dat zijn blootstelling aan één bedrijf te groot is. Dit meldden vier personen die bekend zijn met de situatie aan persbureau Bloomberg.

Medewerkers van het Zuid-Afrikaanse Government Employees Pension Fund (GEPF) worden door hun manager, Public Investment Corp., aangespoord om het belang van 16 procent ter waarde van 245 miljard rand, ofwel 16,5 miljard dollar, te reduceren, meldden drie van de bronnen, eraan toevoegend dat GEPF uiteindelijk zelf beslist.

De waarde van Naspers is sinds 2004 72 keer zo groot geworden, na een investering in een vroeg stadium in de Chinese game-ontwikkelaar Tencent Holdings, waardoor het concern is veranderd van een bedrijf met een focus op Zuid-Afrikaanse kranten in een wereldwijde technologie-investeerder ter waarde van 1,53 miljard rand, ofwel 101 miljard dollar.

Hierdoor is het bedrijf erg afhankelijk geworden van China, waar Naspers maar weinig invloed heeft.

Naspers wil zijn internationale divisie op 17 juli naar de beurs in Amsterdam brengen.

Het nieuwe bedrijf zal bestaan uit alle activiteiten van Naspers buiten Zuid-Afrika. Het gaat dan om bedrijven en investeringen in onder meer maaltijdbezorging, reizen, educatie en internetplatforms.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 18, 2019 02:45 ET (06:45 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.