*

Nieuws Binnenland

Intertrust gaat private equity bedienen

dinsdag 18 juni 2019 08:54

Amerikaanse overname versnelt groei.

(ABM FN-Dow Jones) De overname van het Amerikaanse Viteos is een gedurfde stap waarmee het bedrijf in één klap zeer relevant wordt in een snelgroeiend nieuw segment in de Verenigde Staten, namelijk administratieve diensten voor private equity en hedgefondsn. Dat zei CEO Stephanie Miller van Intertrust dinsdag in gesprek met ABM Financial News.

De overname accelereert de groei veel sneller dan mogelijk was geweest als Intertrust zelf een nieuw bedrijf had moeten opbouwen, zei Miller. Volgens de Amerikaanse past de overname precies in de strategie die de topvrouw had uitgestippeld na haar aantreden bij het Nederlandse trustkantoor in december 2017.

Intertrust kondigde in maart van dit jaar al een samenwerking aan met Viteos, en deze samenwerking liep zo goed en ging zo diep dat het bedrijf al direct sprak van een voorkeurspartner in technologische innovatie. De goede samenwerking leidde tot de overname. "Ik kende ze al eerder, kende hun reputatie in de markt", aldus Miller. "Het is een fantastische synergetische fit."

Niet alleen boort Intertrust met hedgefondsen en private equity een heel nieuw klantensegment aan en versterkt het bedrijf zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten sterk, ook verandert het operationele model voor de dienstverlening van maandelijks naar dagelijks, zei Miller.

"We krijgen er een hele set diensten bij", aldus de CEO. Intertrust is door de stap in een klap "absoluut relevant" in deze nieuwe Amerikaanse markt.

Op dit moment haalt Viteos nog iets meer dan de helft van zijn inkomsten uit hedgefunds en iets minder dan de helft uit private equity, maar private equity groeit veel sneller, zei de Amerikaanse.

De markt heeft behoefte aan meer outsourcing, zei de CEO, die erg veel vertrouwen heeft dat Intertrust dankzij de overname in plaats van 3 tot 5 procent per jaar nu met 4 tot 6 procent per jaar kan groeien op de middellange termijn.

Intertrust verhoogde zijn groeidoelstelling dienovereenkomstig. Daarmee maakt het bedrijf de tegenvaller goed van een eerdere verlaging van de groei-ambities. Onzekerheid over nieuwe Europese en mondiale regelgeving tegen complexe belastingconstructies maakte groei een heikel punt voor het trustkantoor in de afgelopen jaren.

Intertrust betaalt 330 miljoen dollar voor de overname en verwacht ongeveer 22 miljoen dollar aan jaarlijkse synergieën te kunnen behalen uit de overname, vooral door outsourcing. Dat betekent niet dat het bedrijf deels vanuit de VS naar bijvoorbeeld India zal worden verplaatst.

"Dat is niet het plan. Het plan is om op te schalen. Intertrust is nu overwegend een Europees bedrijf. Viteos is overwegend een Amerikaans bedrijf, met drie buitenlandse ondersteunende centra. Dat blijft zo", aldus Miller. De synergieën moeten behaald worden terwijl alle onderdelen samen groeien.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 18, 2019 02:54 ET (06:54 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.