*

Nieuws Binnenland

Centrale banken helpen AEX aan mooie weekwinst -2-

vrijdag 21 juni 2019 20:01

Lokaal viel Alumexx op met een winst van 17,4 procent. Alumexx heeft in het eerste kwartaal de helft meer omzet geboekt dan een jaar eerder. In 2018 heeft Alumexx volgens de topman Jeroen van den Heuvel veel geïnvesteerd, zowel in de diepte als de breedte, en dat begint zich nu uit te betalen. "Dat komt nu naar ons toe." De meeste nieuwe artikelen werden pas begin dit jaar gelanceerd, merkte Van den Heuvel op, suggererend dat de groei in de rest van het jaar nog kan versnellen. "Alle signalen wijzen erop dat we kunnen doorzetten", aldus de bestuursvoorzitter.

Fastned maakte vrijdag zijn beursdebuut, maar deed dit zonder een eerder aangekondigde emissie. CEO Michiel Langezaal zei voor de camera van ABM Financial News dat er "behoorlijk veel rumoer" over de subsidieregeling voor elektrisch rijden was. Daarmee was vandaag volgens hem "eigenlijk niet het juiste moment" voor een plaatsing.

De listing op Euronext ging wel door, en is voor Fastned volgens de CEO "heel erg belangrijk", omdat de onderneming zo toegang krijgt tot een grotere kapitaalmarkt die nodig is voor het "ambitieuze" groeiplan van het bedrijf. Het aandeel sloot vrijdag op 52,99 euro en daarmee dik 400 procent boven de 10,00 euro per certificaat die het bedrijf beoogde met de emissie die dus niet doorging.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 21, 2019 14:01 ET (18:01 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.