*

Nieuws Binnenland

BEURZEN KPN zakt op lager Damrak (2)

dinsdag 25 juni 2019 09:43

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel KPN werd dinsdag lager gezet op het Damrak, na de verrassende aankondiging van het vertrek van de topman van het telecomconcern. Het beurssentiment in Europa was licht negatief. De oplopende politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran bleven boven de markt hangen. Daarnaast werd uitgekeken naar de G20-top, die eind deze week in Japan zal worden gehouden.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent in de min op 558,46 punten. De MidKap zakte 0,4 procent tot 770,78 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 0,4 procent.

KPN was de grootste daler bij de hoofdfondsen op het Damrak met een verlies van ruim 2 procent. Topman Maximo Ibarra vertrekt per 30 september bij het telecomconcern. Het vertrek heeft volgens het bedrijf niets te maken met de grote netwerkstoring op maandag, waardoor noodnummers lange tijd niet bereikbaar waren. Volgens KPN liggen ,,dringende familiaire redenen" ten grondslag aan zijn beslissing. Verfconcern AkzoNobel voerde de stijgers aan met een winst van 0,5 procent.

Op de lokale markt zag Beter Bed bijna 34 procent aan beurswaarde verdampen. De beddenverkoper stapt mogelijk geheel of gedeeltelijk uit zijn Duitse dochterbedrijf Matratzen Concord, dat kampt met de nawee├źn van een gifschandaal. Volgens Beter Bed duurt het herstel langer dan verwacht, wat zorgt voor liquiditeitsproblemen. Het bedrijf praat daar momenteel over met zijn banken.

Capgemini steeg ruim 5 procent in Parijs. Het Franse automatiserings- en digitale adviesbedrijf neemt de Franse industrieel dienstverlener Altran Technologies over in een deal ter waarde van 3,6 miljard euro.

De euro was 1,1392 dollar waard, tegen 1,1394 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent minder op 57,81 dollar. Brentolie daalde 0,4 procent in prijs tot 64,63 dollar per vat. De goudprijs steeg naar het hoogste peil in zes jaar.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)