*

Nieuws Binnenland

Update: Fastned voldoet aan regels Euronext

dinsdag 25 juni 2019 12:13

Voldoende aandelen beschikbaar.

(ABM FN-Dow Jones) Fastned voldoet aan de regelgeving van beursuitbater Euronext. Dit bevestigde het beursbedrijf maandag aan ABM Financial News na vragen.

Fastned kreeg vrijdag een notering aan het Damrak, nadat het donderdagmiddag nog een emissie om 30 miljoen euro groeigeld op te halen introk.

Vrijdag spoot de koers van het aandeel met honderden procenten omhoog, als gevolg van een zeer beperkt aanbod van aandelen.

"Er zijn maar heel weinig stukken beschikbaar", aldus vermogensbeheerder Cees Smit van Today's Groep.

Er gingen vrijdag circa 125.000 stukken van de hand.

Euronext wees erop dat 14,8 miljoen certificaten van aandelen Fastned beursgenoteerd zijn. "Hiervan is 100 procent geplaatst [...] en zijn ook verhandelbaar", aldus het beursbedrijf.

In het regelboek van Euronext staat dat "ten tijde van de toelating tot de handel dienen voldoende Effecten verspreid te worden onder het publiek. Er zal sprake zijn van voldoende onder het publiek verspreide Effecten indien ten minste 25 procent van het geplaatste kapitaal in de vorm van de betreffende categorie Effecten in handen van het publiek is of een door de Relevant Euronext Market Undertaking discretionair te bepalen lager percentage, gezien het grote aantal betreffende Effecten en de mate van spreiding daarvan onder het publiek."

"Dit percentage zal niet minder dan 5 procent van het geplaatste kapitaal van de betreffende categorie Effecten mogen bedragen en dient een waarde te vertegenwoordigen van ten minste vijf miljoen euro berekend op basis van de uitgifteprijs."

Van het geplaatst kapitaal is nu zo'n 11 procent in handen van minderheidsaandeelhouders zoals in de prospectus beschreven en qua informatie voorhanden, lichtte Euronext toe. "Dit vertegenwoordigt een waarde die ruim boven de 5 miljoen euro ligt. Dus ook op dit onderdeel wordt aan de voorwaarden voldaan."

Dinsdag stuurde Euronext een brief aan de Vereniging van Effectenbezitters, nadat de belangenbehartiger ook vragen had gesteld aan de beursuitbater over de ontwikkelingen rondom Fastned.

In deze brief herhaalde Euronext dat alles volgens de regels is verlopen.

"Uiteraard zijn wij ons bewust van de impact en uitwerking van de notering en de gehanteerde kenmerken van deze specifieke transactie. Zeker zodra het gaat over een directe notering zonder aanbieding van bestaande of nieuwe aandelen is uiterste alertheid en aandacht vereist", schreef Euronext.

"Wij kunnen u verzekeren dat in dit specifieke geval wij onze verantwoordelijkheid wat betreft het faciliteren van een ordentelijke markt zeer serieus nemen. Het vertrouwen van beleggers in onze gereglementeerde markt staat bij ons voorop. Naar de toekomst toe zullen wij zeker kritisch blijven kijken naar onze noteringsregels en -condities, ook in het geval van dit type notering."

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 25, 2019 06:13 ET (10:13 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.