*

Nieuws Binnenland

BAM geeft winstwaarschuwing

maandag 8 juli 2019 07:30

Verlies in eerste jaarhelft.

(ABM FN-Dow Jones) BAM Groep heeft de vooruitzichten voor 2019 verlaagd. Dit bleek maandag voorbeurs.

De bouwer liet weten voor dit jaar een marge van het gecorrigeerde resultaat vóór belastingen te verwachten van rond 1 procent.

"In een vroeg stadium van onze rapportage over het tweede kwartaal verlagen wij ons vooruitzicht voor het gehele jaar 2019 naar een gecorrigeerde resultaat vóór belastingen van rond 1 procent. Eerder verwachtten wij deze marge te verbeteren tot boven het niveau voor 2018 van 2,1 procent", zei CEO Rob van Wingerden maandag in een toelichting.

BAM sprak van hogere kosten voor een infraproject en enkele utiliteitsbrouwprojecten in Duitsland voor samen 65 miljoen euro en een project van BAM International van 25 miljoen euro.

"Deze kosten zijn deels verhaalbaar, maar de waardering van vorderingen is momenteel niet voorzien in 2019", voegde BAM toe, die verwacht dat de gesprekken over compensatie lang zullen gaan duren.

Als gevolg zal BAM in de eerste helft van 2019 verlies hebben geleden.

"Wij betreuren oprecht dat deze ontwikkelingen de sterke prestaties van onze overige activiteiten overschaduwen en resulteren in een lagere winstgevendheid", aldus de topman.

Bij de cijfers over het eerste kwartaal zei BAM voor 2019 nog uit te gaan van bedrijfsopbrengsten van ongeveer 7 miljard euro en te streven naar een verdere verbetering van de marge van het gecorrigeerd resultaat vo o r belastingen binnen de strategische bandbreedte van 2 tot 4 procent.

Toch benadrukte de bouwer maandag ook dat de goede prestaties in Verenigd Koninkrijk, Ierland, voor Pps en voor Bouw en Vastgoed in Nederland doorzetten.

BAM meldde verder dat de kaspositie "solide" blijft, in lijn met het niveau van medio 2018.

"Wij zijn ervan overtuigd dat de versnelling van de strategische agenda ons in staat zal stellen BAM's doelstellingen voor 2020 te realiseren", zei Van Wingerden.

BAM rapporteert de halfjaarcijfers op 22 augustus.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 08, 2019 01:30 ET (05:30 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.