*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH Winstalarm BAM 'klap' voor vertrouwen (2)

maandag 8 juli 2019 09:43

N i e u w bericht, meer informatie in 3e alinea

AMSTERDAM (AFN) - KBC Securities verlaagt zijn beleggingsadvies voor BAM na een winstwaarschuwing van het bouwbedrijf. Volgens KBC is het winstalarm een ''serieuze klap'' voor het vertrouwen in de bouwer. Het advies gaat van buy naar hold en het koersdoel wordt verlaagd van 4,50 euro naar 3,75 euro. KBC gaf aan ook de verwachtingen voor BAM te verlagen.

BAM verwacht de eerste zes maanden van dit jaar af te sluiten met rode cijfers. De bouwer kampt met hogere kosten dan verwacht voor een groot infraproject en enkele utiliteitsbouwprojecten in Duitsland en een project van BAM International. Al met al vallen de kosten volgens BAM 90 miljoen euro hoger uit dan geraamd. Het is niet voor het eerst dat projecten van BAM qua kosten hoger uitvallen dan vooraf aangenomen.

Volgens ING zal de waarschuwing van BAM de waarde van het aandeel overduidelijk geen goed doen. Door onder meer recente problemen bij sluizenproject OpenIJ, is er sprake van nervositeit bij beleggers. ING wijst er op dat BAM benadrukt dat de kaspositie van het bedrijf solide blijft. Al met al verlaagde ING zijn verwachtingen voor de winst dit jaar. ING handhaafde zijn hold-advies met een koersdoel van 4,20 euro.

Het aandeel BAM noteerde maandag omstreeks 09.40 uur bijna 24 procent lager op 3,02 euro. Daarmee was BAM met afstand de grootste verliezer in de MidKap. Ook andere bouwers stonden onder druk op het Damrak. Zo verloren Heijmans en VolkerWessels tot 4,4 procent.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)