*

Nieuws Binnenland

Besprekingen cao KLM afgebroken

vrijdag 12 juli 2019 07:03

Bonden zegden onderhandeling volgens luchtvaartonderneming onverwachts af.

(ABM FN-Dow Jones) Het overleg tussen de vakbonden en KLM is donderdag beƫindigd. Dit maakte KLM donderdag bekend.

Er stond volgens de luchtvaartmaatschappij een tweedaagse onderhandelingssessie gepland, maar de bonden hebben onverwachts halverwege de eerste onderhandelingsdag de stekker uit het overleg getrokken, aldus de luchtvaartmaatschappij.

KLM zei donderdag concrete voorstellen te hebben gedaan in reactie op de voor bonden belangrijke inhoudelijke voorstellen en heeft een loonbod neergelegd met een loonsverhoging die uitkomt boven inflatieniveau.

KLM stelt een cao voor met een looptijd van twintig maanden, waarbij de lonen in totaal structureel 2,25 procent worden verhoogd met eenmalige uitkeringen ter hoogte van 3,7 procent. Dit komt bovenop de structurele loonsverhoging van 1 procent die per 1 februari jongstleden al is gegeven en de winstdeling van bijna 14 procent over 2018 die in april van dit jaar is uitgekeerd.

KLM heeft tevens aangegeven bereid te zijn tot een 'overbruggings-cao' met een korte looptijd en een loonparagraaf. KLM heeft hiertoe een concreet voorstel gedaan, maar ook hier zijn bonden volgens het bedrijf niet op ingegaan.

KLM zei beschikbaar te blijven voor overleg.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 12, 2019 01:03 ET (05:03 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.