*

Nieuws Binnenland

'Nog geen prijs op beursgang Aziatische tak AB InBev' (3)

vrijdag 12 juli 2019 09:12

N i e u w bericht, meer informatie in 3e alinea

HONGKONG (AFN/RTR) - Budweiser Brewing Company (BBC), de Aziatische divisie van 's werelds grootste brouwer AB InBev, zal de definitieve prijsstelling van zijn beoogde beursgang vrijdag niet openbaren. Dat melden ingewijden aan persbureau Reuters.

Het bedrijf wil niet reageren. De beursgang van BBC staat voor 19 juli op de rol. De onderneming hanteerde bij het aanbieden van de stukken een bandbreedte van 40 Hongkong dollar tot 47 Hongkong dollar per aandeel. Aan potentiƫle beleggers werd al gestuurd naar de onderkant van deze range. De beursgang van het AB InBev-onderdeel zou bijna 10 miljard dollar opleveren. In het prospectus staat dat de prijsstelling "op vrijdag wordt verwacht, maar uiterlijk op maandag kan komen".

Volgens Bloomberg heeft BBC moeite met de beprijzing vanwege een wat zwakke vraag, waardoor er geen "comfortabele prijs" kan worden vastgesteld. Momenteel zouden alle opties overwogen worden, waaronder het opnieuw lanceren van de beursgang op een later moment met nieuwe voorwaarden.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)