*

Nieuws Binnenland

Omzetdaling Unilever valt mee

donderdag 25 juli 2019 08:19

Onderliggende groei schiet wel tekort in tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het tweede kwartaal van 2019, zoals voorzien, nipt minder omzet behaald, maar zag de onderliggende groei op kwartaalbasis wel stijgen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit een update van het Brits-Nederlandse concern in persoonlijke verzorging en voeding.

"We hebben een consistente groei laten zien [...] aangejaagd door onze opkomende markten", zei CEO Alan Jope in een toelichting, daaraan toevoegend dat het versnellen van de groei een topprioriteit blijft.

De omzet daalde afgelopen kwartaal met 0,1 procent naar 13,7 miljard euro. Analisten rekenden op een omzetdaling van 0,7 procent tot 13,6 miljard euro.

De onderliggende groei, die voor veel analisten leidend is, kwam afgelopen kwartaal uit op 3,5 procent, waar analisten vooraf rekenden op 3,7 procent. In de eerste drie maanden bleef de groei steken op 3,1 procent, toen 0,3 procentpunt meer dan de consensus.

Van deze onderliggende groei van 3,5 procent komt 2,3 procentpunt voor rekening van de prijzen en 1,2 procentpunt van volumes. De opkomende markten deden het met een onderliggende groei van 7,4 procent goed, vooral in China en Zuidoost-Aziƫ, terwijl de weersomstandigheden in Europa en Noord-Amerika de ijsverkoop drukten.

Bij Beaty & Personal Care bedroeg de onderliggende groei in het tweede kwartaal 3,5 procent. Bij Home Care was dit zelfs 8,9 procent, maar bij Food & Refreshment slechts 1,0 procent.

De omzetgroei zal in 2019 vermoedelijk in de onderste helft van de eerder afgegeven bandbreedte van 3 tot 5 procent uitkomen, zo zei reeds Unilever enige malen. De consensus ligt op een 3,4 procent groei, grofweg gelijk verdeeld over prijzen en volumes.

Daarbij denkt Unilever nog altijd een verbetering van de onderliggende operationele marge te kunnen realiseren, waardoor het doel voor 2020 in zicht blijft. Ook voorziet Unilever opnieuw een jaar met een sterke vrije kasstroom.

Unilever hield het kwartaaldividend op 0,4104 euro per aandeel, nadat het vorige kwartaal al een verhoging van 6 procent doorvoerde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 25, 2019 02:19 ET (06:19 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.