*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Damrak blijft dicht bij huis

vrijdag 26 juli 2019 11:24

Cijfers Signify en Wereldhave niet goed ontvangen.

(ABM FN-Dow Jones)De Amsterdamse beurs bleef vrijdagochtend dicht bij huis. Rond de klok van elf uur steeg de AEX fractioneel tot 578,90 punten.

Salestrader Gert Berendse van ING sprak van een rustige beursochtend na het rentebesluit van de ECB op donderdag. Het was gisteren een geval van 'bezit van de zaak, einde vermaak', aldus Berendse. "Voor de komende tijd blijf ik echter wel positief op de markt. Het verhaal van de ECB laat zien dat ze bereid is op verschillende vlakken te stimuleren, mogelijk ook op het gebied van aandelen. De rentes zullen laag blijven waardoor aandelen interessant blijven" aldus Berendse. Tot aan de opening van Amerika verwacht de salestrader niet veel beweging.

Op macro-economisch werd bekend dat het consumentenvertrouwen in Frankrijk verder is gestegen. De vertrouwensindex noteerde in juli op 102, van 101 in juni en 99 in mei.

Vanmiddag gaat de aandacht uit naar de groei van de Amerikaanse economie over het tweede kwartaal. De verwachting ligt hiervoor op een groei op kwartaalbasis van 2,0 procent tegen 3,1 procent een kwartaal eerder.

De euro/dollar noteerde op 1,1138. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1144 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1158 op de borden.

De olieprijzen stegen 0,6 procent.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen presteerden Galapagos en Randstad het beste.

De uitzendgigant werd 1,1 procent meer waard.

Galapagos maakte gisteren nabeurs de cijfers over het eerste halfjaar bekend. In de eerste zes maanden van 2019 de was cashburn redelijk op peil gebleven terwijl de kaspositie stevig bleef. De koers dikte 1,3 procent aan.

Ook RELX noteerde in het groen. Het fonds werd 1,0 procent meer waard. Voorbeurs liet zakenbank Berenberg weten optimistisch gestemd te zijn over de groeivooruitzichten van RELX voor dit jaar, terwijl de markt donderdag juist teleurgesteld reageerde op de teruggevallen groei over de eerste jaarhelft.

KPN was de rode lantaarndrager met een min van 3,3 procent.

ASMI zette de lijn van de afgelopen dagen voort met een winst van 4,0 procent en was daarmee veruit de grootste stijger in de AMX.

Signify was de grote daler. Voorbeurs kwam het bedrijf met cijfers over het tweede kwartaal. Het verlichtingsbedrijf zag de omzet onder druk staan, maar de winst nam wel toe en de outlook werd herhaald voor het lopende boekjaar. Beleggers reageerden niet enthousiast, het fonds moest 6,2 procent prijsgeven.

Ook Wereldhave kwam voorbeurs met cijfers. Het vastgoedbedrijf zag de huurinkomsten over het eerste halfjaar uit de doorlopende activiteiten stijgen, maar verlaagde wel de verwachtingen voor heel 2019. De koers daalde 3,8 procent.

Bij de lokale fondsen deed Kiadis het goed met een winst van 4,0 procent. Nedap daarentegen verloor 7,5 procent. Nedap heeft volgens NIBC in het eerste halfjaar van 2019 minder goed gepresteerd dan verwacht. Analist Johan van den Hooven ziet weinig opwaarts potentieel meer en haalde het aandeel van de kooplijst.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 26, 2019 05:24 ET (09:24 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.