*

Nieuws Binnenland

Principeakkoord Takeaway en Just Eat (2)

maandag 29 juli 2019 08:45

N i e u w bericht, meer informatie in 1e alinea

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com en zijn Britse branchegenoot Just Eat hebben een principeakkoord bereikt over een overname. Het Nederlandse Takeaway geeft aandeelhouders van Just Eat 0,09744 aandelen Takeaway voor één aandeel in het Britse bedrijf. Dat komt bij de slotkoers van vrijdag neer op 7,31 pond per aandeel Just Eat, 15 procent meer dan de slotkoers. De totale waarde van de deal komt uit op 5 miljard pond, een kleine 5,6 miljard euro.

Als de overname doorgaat, krijgen aandeelhouders van Just Eat 52,2 procent van de aandelen in de combinatie in handen. De eigenaren van Takeaway hebben dan 47,8 procent van de aandelen in bezit.

Takeaway-topman Jitse Groen is de beoogd topman van het nieuwe fusiebedrijf, terwijl financieel directeur Paul Harrison van Just Eat die rol houdt bij de combinatie. Financieel directeur Brent Wissink van Takeaway en operationeel directeur Jörg Gerbig van Just Eat worden gezamenlijk operationeel directeur. Verder wordt voorzitter Mike Evans van Just Eat voorzitter van de raad van commissarissen. Adriaan Nühn, nu nog rvc-voorzitter bij Takeaway, wordt onder Evans vicevoorzitter.

De combinatie krijgt zijn hoofdkantoor en houdt zijn belangrijkste beursnotering in Amsterdam, maar wil ook een 'premium listing' aan de beurs in Londen. Ook een belangrijk deel van het personeel blijft in het Verenigd Koninkrijk.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)