*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Prestatie Heineken minder dan voorzien' (2)

maandag 29 juli 2019 09:09

N i e u w bericht, meer informatie in 3e en 4e alinea,

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De prestaties van bierbrouwer Heineken bleven ietwat achter bij de verwachtingen. Met name de brutowinst viel lager uit dan waar rekening mee werd gehouden, zo meldden kenners van Jefferies. Ook bij KBC Securities spreken ze van minder dan verwachte prestaties, zowel op het gebied van volumegroei als operationele winst.

Het aandeel Heineken sloot vrijdag op zijn hoogste koers ooit, zo benadrukt Jefferies. Om de stijgende lijn vast te houden had de cijferpresentatie gepaard moeten gaan met upgrades. Daarmee kwam Heineken niet. De kenners van Jefferies wijzen er op dat Heineken in de tweede helft van dit jaar een autonome groei van de brutowinst van bijna 10 procent moet realiseren om aan de gemiddelde verwachting te voldoen.

Ook KBC wijst er op dat Heineken niet aan zijn verwachtingen tornt, ondanks de minder dan verwachte eerste jaarhelft. De zakenbank handhaafde zijn advies accumulate met een koersdoel van 105 euro. Kenners van Bryan Garnier verlaagden hun advies op Heineken van buy naar neutral. Jefferies bleef bij zijn koopadvies op Heineken.

Het aandeel Heineken leverde maandag in de openingsminuten 6,5 procent aan beurswaarde in tot 96,50 euro

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)