*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH Prijs ijzererts drukt op staalsector

dinsdag 6 augustus 2019 07:34

AMSTERDAM (AFN) - De aandelen van Europese mijnbouwers en staalconcerns staan dinsdag waarschijnlijk weer volop in de schijnwerpers. Dat denken marktvorsers, die wijzen op de prijs van ijzererts die een periode is ingegaan van dalende koersen, een zogeheten bear market.

De negatieve marktomstandigheden worden onder meer veroorzaakt door het handelsconflict tussen de economische grootmachten China en de Verenigde Staten, een verdere opbouw van de voorraden en signalen dat de vraag naar ijzererts zwakker wordt. In de eerste helft van het jaar was juist sprake van een stijgende ijzerertsprijs, aangejaagd door de verwachting dat de vraag zou toenemen.

Onder meer delvers van ijzererts weten de aandacht dus op zich gericht, zoals Rio Tinto, BHP Billiton, Anglo American en Ferrexpo. De staalmakers zoals ArcelorMittal, Voestalpine, Evraz en Tenaris staan ook in de schijnwerpers.

Het aandeel ArcelorMittal sloot maandag in Amsterdam op 12,76 euro en was de grootste daler in de hoofdindex met een min van ruim 4 procent.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)