*

Nieuws Binnenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

woensdag 7 augustus 2019 12:36

Markt zet herstel in.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag rond het middaguur hoger.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 1,0 procent tot 371,50 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,4 procent op 11.733,55 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,4 procent op 5.307,48 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,9 procent hoger op 7.237,54 punten.

De Europese aandelenmarkten herstellen woensdag van de verliezen in de voorgaande handelsdagen, nadat de Chinese centrale bank de vrees voor een totale valutaoorlog wat wegnam. Beijing lijkt de yuan niet al te agressief te willen laten verzwakken.

Analist Stephen Innes van VM Markets merkte op dat het sentiment in de markt de afgelopen dagen schommelde tussen extremen, "hopend op het beste, terwijl de markt zich voorbereidt op het ergste".

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de Duitse industriƫle productie in juni op maand- en jaarbasis is gedaald met respectievelijk 1,5 procent en 5,2 procent. "Daar worden we niet erg blij van", aldus analist Georgette Boele van ABN AMRO.

De euro/dollar noteerde op 1,1188. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1202 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1198 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 0,3 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Glencore heeft in de eerste helft van 2019 zijn nettowinst zien terugvallen met 89 procent door een uitdagende economische omgeving en een moeilijke productmix. Glencore kondigde aan dat het de productie van zijn Mutanda kobaltmijn volledig zal stopzetten aan het einde van dit jaar. De mijnbouwer noteerde rond het middaguur 1,8 procent lager.

De financials stonden vandaag in de schijnwerpers.

ABN AMRO verloor 1,4 procent, nadat de bank over het tweede kwartaal een licht hogere nettowinst en omzet rapporteerde, maar waarschuwde voor druk op de winstmarges vanwege de lage rente. Verder heeft DNB ABN AMRO gevraagd haar 5 miljoen klanten in Nederland en de risicocategorisering te beoordelen. Er wordt geen onderzoek gevoerd naar ABN AMRO, maar er kunnen sancties en een mogelijke boete volgen, aldus KBC.

UniCredit boekte in het tweede kwartaal van 2019 een hogere nettowinst dankzij de verkoop van zijn belang in Fineco, terwijl de Italiaanse bank tevens zijn omzetverwachting voor het hele boekjaar verlaagde. Het aandeel verloor 3,5 procent.

Commerzbank behaalde in het tweede kwartaal minder winst, maar verwacht dit jaar onverminderd een lichte stijging van de geconsolideerde nettowinst te realiseren, hoewel de doelen wel lastiger haalbaar worden, zo waarschuwde de Duitse bank. Het aandeel daalde 3,3 procent.

Wirecard kwam met een outlookverhoging maar leverde toch 1,1 procent in. Analisten van Bryan Garnier spraken van een koopmoment.

Ahold Delhaize noteerde rond het middaguur 1,9 procent lager, nadat de supermarktketen in het tweede kwartaal een 18 procent lagere nettowinst boekte, vanwege de effecten van een staking bij zijn Amerikaanse supermarktketen Stop & Shop. De supermarktuitbater handhaafde de outlook voor het hele boekjaar. De vrije kasstroom was echter iets aan de zwakke kant. Dat zorgt er volgens JPMorgan Cazenove voor dat de outlook van Ahold Delhaize voor de vrije kasstroom wellicht wat uitdagend wordt.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden tot 0,4 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,3 procent hoger op 2.881,77 punten. De Dow Jones index eindigde 1,2 procent in het groen op 26.029,52 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 7.833,27 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 07, 2019 06:36 ET (10:36 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.