*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: SBM flink hoger op groen Damrak

donderdag 8 augustus 2019 11:01

Cijfers van oliedienstverlener vallen in de smaak.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste donderdag gedurende de ochtend hoger, al werd een deel van de openingswinsten weer kwijtgespeeld. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,7 procent op 543,16 punten.

Beleggers vinden volgens vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management "voorzichtig" weer de weg terug naar de aandelenmarkten, na de flinke klap op maandag. "Al zijn de omzetten niet erg groot", aldus Van Eerden. Wel zag de vermogensbeheerder de Amerikaanse futures wat teruglopen, maar wordt er nog steeds een hogere opening van Wall Street verwacht.

Toch blijft het "onderliggende spannend", aldus Van Eerden. Vanavond zal de Amerikaanse president Donald Trump spreken over de muur voor Mexico. Tegelijk is er nog geen oplossing voor het handelsconflict tussen China en de VS. "Er ontstaat een nerveuze, rommelige situatie in de VS, waarbij de uitkomst onvoorspelbaar is."

Wel kwam er volgens Van Eerden wat rust, nadat de Chinese centrale bank de yuan steunde op een niveau net boven de 7 voor een dollar. "Het lijkt vooralsnog geen felle valutaoorlog te worden."

Op macro-economisch vlak is het rustig. Vanmiddag krijgen beleggers vanuit de Verenigde Staten inzicht in de wekelijkse steunvoorraden en de groothandelsvoorraden.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,1215. De olieprijzen liepen evenwel flink terug.

Stijgers en dalers

Onder de bijna volledig groengekleurde hoofdfondsen wonnen Ahold Delhaize en ArcelorMittal 2,7 tot 2,0 procent. ABN AMRO sloot de rij met een verlies van 1,3 procent. Berenberg verlaagde het koersdoel voor de bank van 20,00 naar 19,00 euro met een onveranderd Houden advies, na de kwartaalrapportage van woensdag. En ook Credit Suisse verlaagde het koersdoel, van 27,00 naar 25,00 euro. Unilever verloor 0,5 procent, vanwege een ex-dividendnotering. Geschoond voor dit effect, won het aandeel juist 0,3 procent.

In de AMX won SBM Offshore maar liefst 6,0 procent. Volgens de directional boekhoudmethode boekte de oliedienstverlener in de eerste zes maanden van 2019 een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 399 miljoen dollar, in vergelijking met 647 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op 383 miljoen dollar. De omzet van SBM Offshore steeg van 808 miljoen naar 965 miljoen dollar. Analisten rekenden vooraf op een omzet van 950 miljoen dollar. Voor 2019 voorziet SBM Offshore nu een omzet van meer dan 2,0 miljard dollar, terwijl de oliedienstverlener eerder nog uitging van een omzet van circa 2,0 miljard dollar. ING sprak van solide resultaten, terwijl KBC de cijfers conform verwachting noemde.

PostNL won opnieuw 4,2 procent, nadat het aandeel sinds maandag aardig opliep door meevallende kwartaalcijfers. Ook sectorgenoot Bpost schoot vanochtend in België flink omhoog, na de publicatie van cijfers.

Cobion verloor opnieuw 1,9 procent in de nasleep van tegenvallende cijfers op woensdag.

Onder de kleinere aandelen steeg Sif 6,4 procent, terwijl B&S Group 2,3 procent inleverde.

Coca Cola European Partners verloor 0,1 procent. De omzet van de bottelaar steeg met 7,0 procent naar 5.802 miljoen euro. De volumes namen met 2,0 procent toe. Het operationeel resultaat kwam uit op 726 miljoen euro, een stijging met 20,0 procent. Coca-Cola European Partners voorziet voor heel dit jaar een lage enkelcijferige omzetgroei en een stijging van de operationele winst met 6 tot 7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 08, 2019 05:01 ET (09:01 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.