*

Nieuws Binnenland

Pharming verwerft exclusieve licentie van Novartis

dinsdag 13 augustus 2019 07:33

Vooruitbetaling van 20 miljoen dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Pharming heeft een ontwikkelingssamenwerkings- en licentieovereenkomst gesloten met Novartis voor het ontwikkelen en commercialiseren van een medicijn voor de behandeling van APDS, een uiterst zeldzame aandoening waarvoor nog geen goedgekeurde therapie bestaat. Dit meldde het biotechbedrijf uit Leiden dinsdag voorbeurs.

Pharming verricht een vooruitbetaling aan Novartis van 20 miljoen dollar, circa 17,9 miljoen euro. De Zwitserse farmaceut heeft daarnaast recht op wettelijke en commerciƫle mijlpaalbetalingen en op een dubbelcijferig percentage van de royalties over de netto-omzet.

APDS wordt behandeld door immunologen, de artsen die ook erfelijk angio-oedeem behandelen. Deze medici vormen een directe doelgroep van Pharming.

Na goedkeuring rekent het biotechbedrijf op een marktintroductie in het tweede halfjaar van 2021 of in de eerste helft van 2022.

"Deze transactie betekent een geweldige mijlpaal voor Pharming. De licentie voor CDZ173 is onze eerste stap waarmee we voortbouwen op het commerciƫle succes van Ruconest in erfelijk angio-oedeem en waarmee we onze portfolio verder kunnen laten groeien en diversificeren", aldus Sijmen de Vries, topman van Pharming, in een toelichting.

Het aandeel Pharming sloot maandag op de Amsterdamse beurs nog twee procent hoger op 1,10.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 13, 2019 01:33 ET (05:33 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.