*

Nieuws Binnenland

Weer minder omzet en winst voor Kendrion

dinsdag 13 augustus 2019 08:01

Bedrijf koopt voor maximaal 10 miljoen euro aandelen in.

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft over het tweede kwartaal van 2019 de omzet verder zien teruglopen. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de specialist in elektromagneten.

De omzet over de periode april tot en met juni kwam op jaarbasis 8 procent lager uit op 109,0 miljoen euro. Het genormaliseerde operationeel resultaat (EBITDA) daalde met 27 procent naar 12,7 miljoen euro. Het genormaliseerde nettoresultaat nam met 48 procent af en kwam uit op 4 miljoen euro.

Over de eerste jaarhelft daalde omzet van 239,6 miljoen euro naar 217,3 miljoen euro, een daling met 9 procent. ING ging vooraf uit van een omzet van 218 miljoen euro.

De nettoschuldpositie nam toe met 8,6 miljoen euro sinds het eind van het eerste kwartaal van 2019 naar 96,2 miljoen euro aan het eind van het eerste halfjaar van dit jaar. Ook in het eerste kwartaal nam de nettoschuld bij de onderneming verder toe.

In een kort commentaar op de cijfers gaf het bedrijf aan dat het een lastig eerste halfjaar ervoer met een nog altijd uitdagende automotivesector.

De daling van het EBITDA schreef Kendrion toe aan de moeilijke marktomstandigheden in de automotivesector en de industriƫle sector.

De Chinese operaties hebben inmiddels ook te maken met zwakke marktomstandigheden.

Outlook

Kendrion gaf dinsdag aan dat de vooruitzichten in de automotivesector zwak blijven, terwijl de industriƫle sector in de eerste maanden van het jaar een gematigde zwakte lieten zien, die in de loop der tijd steviger werd.

Voor 2023 rekent de onderneming nog altijd op een rendement op de investeringen, de ROI, van tenminste 20 procent met een EBITDA-marge van meer dan 15 procent.

Kendrion heeft de organisatie gestroomlijnd en de kostenbasis verlaagd.

Aandeleninkoop

Om het vertrouwen in de toekomst en de strategie uit te dragen kondigde Kendrion dinsdag een extra aandeleninkoopprogramma aan met een omvang van maximaal 10 miljoen euro dat op 13 augustus van start gaat en loopt tot uiterlijk 31 december van dit jaar. Na inkoop worden deze aandelen ingetrokken.

Kendrion heeft het eerder aangekondigde inkoopprogramma van 161.684 eigen aandelen inmiddels afgerond.

Het aandeel Kendrion sloot dinsdag op een vlak gesloten Damrak met een verlies van 0,4 procent op 15,62 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 13, 2019 02:01 ET (06:01 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.