*

Nieuws Binnenland

BEURZEN TKH keldert op Damrak

dinsdag 13 augustus 2019 09:12

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel TKH Group ging dinsdag in de uitverkoop op het Damrak na een tegenvallend handelsbericht van de technologiegroep. De Europese beurzen openden licht lager. Het Amerikaans-Chinese handelsconflict en de politieke crisis in Italiƫ bleven zorgen voor terughoudendheid bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel 0,3 procent in de min op 540,56 punten. De MidKap zakte 1,2 procent tot 791,98 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 0,3 procent. De hoofdindex in Milaan daalde 0,7 procent.

In de MidKap kelderde TKH Group 13,5 procent. Het technologiebedrijf boekte in de eerste jaarhelft minder winst op een hogere omzet. Het technologiebedrijf had te maken met hogere kosten in het kader van zijn programma voor de versimpeling van de bedrijfsactiviteiten. Analisten rekenden vooraf op een beter resultaat en vonden ook de winstverwachting van het bedrijf teleurstellend.

Bij de kleinere bedrijven dikte Pharming bijna 4 procent aan. Het biotechnologiebedrijf heeft de rechten op de ontwikkeling en commercialisering van een medicijn van Novartis gekocht voor 17,9 miljoen euro. Daarnaast heeft Novartis recht op mijlpaalbetalingen en royalties. Het gaat om een medicijn in een late ontwikkelingsfase voor de behandeling van een aandoening van het immuunsysteem.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)