*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Beursplein 5 lager van start gegaan

dinsdag 13 augustus 2019 09:11

TKH Groep lager na cijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste dinsdag kort na de beursgong 0,3 procent lager naar 540,65 punten, terwijl de Midkap 0,1 procent prijs gaf.

Onder de hoofdaandelen noteerden de financials Aegon en ING Groep onderaan met verliezen van meer dan een procent. RELX ging aan kop met een bescheiden winst van 0,4 procent.

In de AMX was TKH Groep de gebeten hond met een verlies van 11 procent. De Haaksbergse onderneming presteerde in de eerste zes maanden van dit jaar onder de verwachtingen en liet een sterke vertraging van de autonome omzetgroei zien, zo stelde NIBC in reactie op de cijfers van het bedrijf.

WDP won meer dan een procent. Het vastgoedbedrijf verkocht de Marie Thumas-fabriek in Leuven aan de projectontwikkelaar Revive. Financiƫle details werden niet vrijgegeven. Revive zal volgens Het de krant het Laatste Nieuws de fabriek in de komende jaren verbouwen tot een duurzame site van ongeveer 30.000 vierkante meter met ruimte voor cultuur, ondernemen, wonen en ontspanning.

Onder de kleinere aandelen won Pharming vier procent. Het biotechbedrijf sloot een ontwikkelingssamenwerkings- en licentieovereenkomst met Novartis voor het ontwikkelen en commercialiseren van een medicijn voor de behandeling van APDS. Pharming verricht een vooruitbetaling aan Novartis van 20 miljoen dollar.

Kendrion zag het tweede kwartaal van 2019 de omzet verder teruglopen. Het aandeel verloor 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 13, 2019 03:11 ET (07:11 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.