*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Resultaten en verwachtingen TKH vallen tegen' (2)

dinsdag 13 augustus 2019 09:19

N i e u w bericht, meer in hele bericht

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De resultaten en verwachtingen waar technologiebedrijf TKH dinsdag mee naar buiten kwamen zijn teleurstellend. Dat concludeert een analist van KBC Securities. Het aandeel liet bij opening van de beurs de grootste koersval zien sinds september 2002.

De analistenconsensus voor de winstgroei dit jaar, inclusief desinvesteringen, was 12 procent. TKH verwacht dat het resultaat nu nagenoeg gelijk blijft aan dat van 2018. Ook werd voor de afgelopen periode gerekend op een beter resultaat dan waar TKH nu mee kwam. De onderneming weet dat aan hogere kosten voor zijn nieuwe strategie.

Een analist van NIBC constateerde een sterke afzwakking van de omzetgroei op eigen kracht. Zowel KBC als NIBC wees op de koerswinst van het aandeel dit jaar tot dinsdag van 29 procent. Dat duidt erop dat investeerders rekening hielden met cijfers die juist hoger dan de verwachtingen zouden uitpakken.

KBC handhaaft zijn buy-advies met een koersdoel van 62 euro. Ook NIBC heeft een koopadvies. Het aandeel stond omstreeks 09.20 uur 13,4 procent lager op 45,36 euro in de MidKap.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)