*

Nieuws Binnenland

Update: Instorten AZ-stadion geen impact VolkerWessels

dinsdag 13 augustus 2019 10:31

Werkmaatschappij verantwoordelijk voor bouw stadion.

(ABM FN-Dow Jones) Het instorten van een deel van het dak van het AZ-stadion heeft geen verdere impact op VolkerWessels. Dit bevestigde een woordvoerder van de bouwer dinsdag tegenover ABM Financial News.

Het dak boven de Molenaar-tribune van het AFAS Stadion kwam afgelopen zaterdag naar beneden tijdens een storm. Niemand raakte daarbij gewond. Voor AZ bouwde Midreth, dat onder de naam B├ębouw Midreth inmiddels een werkmaatschappij van VolkerWessels is, in 2006 het AZ stadion in Alkmaar.

Een woordvoerder van VolkerWessels laat in een reactie tegenover ABM evenwel weten dat het instorten van het dak geen impact zal hebben voor de bouwer.

In 2011 nam VolkerWessels diverse projecten over van bouwonderneming Midreth uit Mijdrecht, dat failliet ging. Ook kwamen enkele medewerkers van Midreth in dienst bij VolkerWessels.

"De bouw van het AZ-stadion vond plaats ver voordat we eigenaar werden van de projecten", aldus de woordvoerder. "Als gevolg is er geen impact voor VolkerWessels."

Verschillende partijen doen onderzoek naar de oorzaak van de instorting. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid begon vandaag met een verkenning in Alkmaar.

Het aandeel VolkerWessels koerste dinsdagochtend 1,7 procent lager op 17,56 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 13, 2019 04:31 ET (08:31 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.