*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: TKH flink onderuit op licht lager Damrak

dinsdag 13 augustus 2019 11:24

Cijfers TKH vallen niet in de smaak.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste dinsdagochtend licht lager. Rond de klok van elf uur verloor de AEX 0,6 procent op 538,97 punten.

De verliezen op de beurzen namen toe, na "erbarmelijk slechte" macro economische cijfers uit Duitsland, aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. De Duitse ZEW index voor het economisch sentiment daalde in augustus verder. De ZEW-verwachtingsindex daalde van 24,5 negatief in juli naar 44,1 negatief in augustus, waar economen een daling naar 30,0 negatief voorzagen.

"De cijfers bevestigen dat de economische motor van de eurozone in serieuze problemen verkeert", aldus Aslam. "Ook versterkt dit het argument om geld te alloceren naar veilige havens en dit is dan ook de reden dat obligatierendementen tot de laagste niveaus ooit dalen en dat de goudprijzen ver boven 1.500 dollargrens staan. Het doel van 1.550 dollar komt in zicht."

Voor investment manager Simon Wiersma van ING zijn de markten wisselvallig en zal dat wel zo blijven. Hij verwijst naar verschillende zaken die het sentiment drukken: de onrust in Hong Kong en de dalende koersen in Argentinië nadat de winst van oppositiekandidaat Alberto Fernández op de huidige president Mauricio Macri veel groter dan verwacht bleek te zijn.

"Beleggers vrezen dat het huidige, marktvriendelijke beleid van het land kan omslaan in een beleid met beperkingen voor de kapitaal- en valutamarkten", aldus Wiersma.

Op macro-economisch vlak werd verder bekend dat de Britse werkloosheid, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, in de drie maanden tot en met juni licht is gestegen tot 3,9 procent. Vanmiddag wachten beleggers op de Amerikaanse inflatie in juli.

Het muntpaar euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend op 1,1196. De olieprijzen stegen 0,2 procent tot 54,30 dollar per vat.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen noteerden IMCD en Adyen onderaan met verliezen tot 2,6 procent. Takeaway.com won 1,7 procent. Concurrent Deliveroo trekt zich terug uit de Duitse markt en dat is volgens ING positief voor Takeaway.com. ABN AMRO steeg 1,4 procent.

In de AMX was TKH Groep de gebeten hond met een verlies van 17,3 procent. De Haaksbergse onderneming presteerde in de eerste zes maanden van dit jaar onder de verwachtingen en liet een sterke vertraging van de autonome omzetgroei zien, zo stelde NIBC in reactie op de cijfers van het bedrijf. AMG koerste 3,8 procent lager. PostNL won 0,4 procent.

WDP verloor 0,1 procent. Het vastgoedbedrijf verkocht de Marie Thumas-fabriek in Leuven aan de projectontwikkelaar Revive. Financiële details werden niet vrijgegeven. Revive zal volgens Het de krant het Laatste Nieuws de fabriek in de komende jaren verbouwen tot een duurzame site van ongeveer 30.000 vierkante meter met ruimte voor cultuur, ondernemen, wonen en ontspanning.

Onder de kleinere aandelen won Pharming 1,4 procent. Het biotechbedrijf sloot een ontwikkelingssamenwerkings- en licentieovereenkomst met Novartis voor het ontwikkelen en commercialiseren van een medicijn voor de behandeling van APDS. Pharming verricht een vooruitbetaling aan Novartis van 20 miljoen dollar.

Kendrion zag het tweede kwartaal van 2019 de omzet verder teruglopen. Het aandeel verloor 2,8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 13, 2019 05:24 ET (09:24 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.