*

Nieuws Binnenland

Update: Duitse economie op kwartaalbasis licht gekrompen

woensdag 14 augustus 2019 08:49

Op jaarbasis wel groei in tweede kwartaal.

(ABM FN) De Duitse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar fractioneel gekrompen in vergelijking met een kwartaal eerder. Dit bleek woensdag uit voorlopige eerste cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek.

In het afgelopen kwartaal nam het Duitse bruto binnenlands product, aangepast voor kalendereffecten, met 0,1 procent op kwartaalbasis af, hetgeen overeenkwam met de verwachting van analisten.

Op jaarbasis was er in deze eerste lezing nog altijd sprake van een stijging van 0,4 procent. Dit cijfer was beter dan de verwachte plus van 0,2 procent.

"Handelsconflicten, wereldwijde onzekerheid en de moeilijke automotivesector hebben de Duitse economie gedrukt," zegt hoofdeconoom Carsten Brzeski van ING.

"Met name de toegenomen onzekerheid, in plaats van de directe effecten van de handelsconflicten, heeft het sentiment en daarmee de economische activiteit geen goed gedaan", voegde de econoom toe.

Het feit dat de Duitse economie momenteel stagneert is volgens Brzeski niet het meest verontrustende bericht na een lange periode van sterke groei, maar het is de verzwakking van de binnenlandse economie die het meest zorgen baart.

Update: om commentaar econoom toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 14, 2019 02:49 ET (06:49 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.