*

Nieuws Binnenland

Drukke macro-agenda, Jackson Hole en cijferseizoen op haar einde

maandag 19 augustus 2019 07:04

Jackson Hole met volle aandacht gevolgd.

(ABM FN-Dow Jones) Komende week zullen beleggers onder meer letten op een kleiner wordende agenda aan halfjaarcijfers, inflatiegegevens en nieuws van de centrale banken.

Wat die laatste betreft krijgen we woensdag en donderdag notulen te zien van de laatste rentevergaderingen van respectievelijk de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. Die eerste verlaagde enkele weken geleden de rente, in Europa lijkt er ook extra stimulerend beleid aan te komen.

Hét belangrijkste agendapunt zal wellicht het centrale banken symposium in Jackson Hole zijn, op donderdag, vrijdag en zaterdag. Centraal bankiers komen van over de hele wereld om het onderwerp 'Uitdagingen voor monetair beleid' te bespreken.

De nervositeit onder beleggers is groot door de afzwakkende economische groei of zelfs krimp hier en daar. Bovendien kwam er afgelopen week vanuit Amerika een recessiesignaal onder de vorm van een inverse rentecurve. De markten kijken dan ook uit naar beleidsopmerkingen van de centraal bankiers, met de hoop op een dovish taal.

Maandag staat er een inflatiecijfer uit de eurozone op het programma, vrijdag publiceert Japan de evolutie van de consumentenprijzen.

Woensdag staat het consumentenvertrouwen in eigen land en bij onze noorderburen gepland. De hele Eurozone volgt een dag later.

Diezelfde donderdag kijken we ook naar verschillende inkoopmanagersindices. Er is er één voor de Japanse industrie maar verder zijn er vooral samengestelde indices, vanuit Europa en de Verenigde Staten.

Ten slotte zullen beleggers de evolutie in het handelsconflict nauwgezet volgen. Donald Trump gaf de onderhandelingen, die weldra weer zouden worden opgestart, een grotere kans door eerder aangekondigde importtarieven met enkele maanden uit te stellen.

Bedrijfscijfers

Het Nederlandse cijferseizoen heeft zijn drukste dagen gehad. Volgende week begint rustig, met cijfers van Avantium op dinsdag en ICT Group en Heijmans op woensdag. Donderdag is de drukste dag, met de resultaten van Boaskalis, BAM en Adyen en nabeurs komt Stren met zijn rapportage. Vrijdag komt ASR Nederland met halfjaarcijfers.

Volgende week is er nog aandacht voor de resultaten buitenlandse bedrijven van Home Depot, Target en HP Inc.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 19, 2019 01:04 ET (05:04 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.