*

Nieuws Binnenland

Update: Topman Bpost vertrekt

maandag 19 augustus 2019 08:20

Koen Van Gerven stapt in februari op.

(ABM FN-Dow Jones) Koen Van Gerven stapt in februari volgend jaar op als CEO van Bpost. Dit bevestigde het postbedrijf maandag na berichten in Vlaamse media.

"De recente resultaten tonen aan dat het bedrijf de sterke ambitie en de juiste mensen heeft om een duurzaam antwoord te bieden op de uitdagingen die de digitale wereld ons brengt. We zien de eerste resultaten, maar de weg is nog lang en het is nodig dat er een CEO komt die een mandaat voor 6 jaar opneemt. Zo is de continuïteit tijdens het vervolg van de reis verzekerd", aldus Van Gerven in een verklaring.

In de afgelopen twee jaar kwam Van Gerven onder vuur te liggen door de overname van het Amerikaanse e-commercebedrijf Radial. Niet alleen ging het om een dure overname, het bedrijf bleek ook verlieslatend en kampte met hogere kosten dan gedacht. Daarvoor was al de overname van het Nederlandse PostNL mislukt.

In maart volgend jaar wil Bpost een nieuw distributiemodel invoeren om de gevolgen van de dalende brievenpost op te vangen. Dat model, waarbij resterende postvolumes gebundeld worden door niet-essentiële post minder frequent te bussen, wordt nu getest.

Update: om bevestiging en reactie van Bpost toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 19, 2019 02:20 ET (06:20 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.