*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Zwakke omzet Avantium' (2)

dinsdag 20 augustus 2019 09:45

N i e u w bericht, meer informatie vanaf 3e alinea

AMSTERDAM (AFN) - De omzet van chemiebedrijf Avantium over het eerste halfjaar was zwakker dan verwacht. Dat concludeert een analist van KBC Securities, die er wel op wijst dat de top-linedoelen voor het hele jaar gehandhaafd blijven.

De omzet zakte met 1,2 miljoen tot 5,2 miljoen euro. Dat was volgens het bedrijf te wijten aan de timing van de orderintake. KBC ziet geen reden zijn beleggingsadvies aan te passen. De marktkenner blijft sceptisch over de mogelijkheden van Avantium om voldoende kapitaal aan te trekken voor de geplande investeringen.

Een analist van ING ziet de halfjaarrapportage van Avantium als positief. De gelduitstroom in het afgelopen jaar was lager dan verwacht. De tegenvallende omzet uit de katalysatorenactiviteiten, wordt naar verwachting in de tweede helft van het jaar goedgemaakt, zo denkt de kenner.

KBC heeft een reduce-advies met een koersdoel van 1,75 euro voor het aandeel. ING heeft het bedrijf op zijn kooplijst staan met een koersdoel van 12,90 euro. Avantium stond dinsdag omstreeks 09.45 uur 7 procent lager op 2,46 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)