*

Nieuws Binnenland

Hoger operationeel resultaat voor ASR Nederland

vrijdag 23 augustus 2019 07:27

Verzekeraar verslaat verwachtingen en is positief over tweede jaarhelft.

(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland heeft in de eerste helft van dit jaar hogere resultaten behaald dan een jaar eerder, waarmee het de verwachtingen van analisten overtrof en is positief gestemd over de tweede helft van dit jaar. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de jaarcijfers van de verzekeraar.

Het operationeel resultaat kwam uit op 459 miljoen euro tegen 380 miljoen euro een jaar eerder. Analisten rekenden op 413 miljoen euro.

Bij de tak Leven steeg het operationeel resultaat met 8,3 procent tot 368 miljoen euro. Bij Schade was sprake van een operationeel resultaat van 122 miljoen euro. Dat was over de eerste helft van 2018 nog 66 miljoen euro. Deze stijging vloeide voort uit lagere schadelasten en een goed resultaat in de productlijn AOV.

De bruto premie-inkomsten bij Schade verbeterden in 2018 met 74 miljoen tot 1.791 miljoen euro. Levensverzekeringen kenden over de verslagperiode een bruto premie-inkomstenpost van 849 miljoen euro, een daling ten opzicht van de 885 miljoen over dezelfde periode een jaar eerder. Dit was het gevolg van een afname bij Individueel Leven en Pensioen DB. Loyalis en werkgeverspensioenen droegen positief bij met een stijging van 55 procent bij de laatstgenoemde post.

De solvabiliteit kwam eind december 2018 uit op 191 procent. Dat was in juni 2018 197 procent, maar dit is beter dan door analisten voorzien.

ASR Nederland wil verder twee nieuwe commissarissen benoemen, te weten Gisella van Vollenhoven en Gerard van Olphen. Voor beiden is al goedkeuring verleend door De Nederlandsche Bank.

Interim-dividend

ASR Nederland stelde vrijdag een interim-dividend voor van 0,70 euro per aandeel ASR Nederland.

Outlook

ASR zei vrijdag positief te zijn gestemd over de tweede helft van 2019.

De ontwikkelingen op de financiƫle markten, en in het bijzonder de impact van de uitzonderlijk lage rente, worden scherp in de gaten gehouden.

Tegelijkertijd blijft de verzekeraar belangstelling hebben voor groei door middel van kleine en middelgrote overnames. De kapitaalspositie geeft hiervoor voldoende ruimte. Vanochtend kondigde de verzekeraar al de overname aan van verzekeraar Veherex. Het gaat om een portefeuille met 35.000 polishouders. Financiƫle details werden niet gemeld.

ASR Nederland blijft kapitaal "rationeel alloceren" en zal in de tweede helft van dit jaar het kapitaalbeleid tegen het licht houden.

Het aandeel ASR Nederland sloot donderdag op een rood Damrak 1,5 procent lager op 31,40 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 23, 2019 01:27 ET (05:27 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.