*

Nieuws Binnenland

Kaartenmaker AND aast op nieuwe klussen

donderdag 12 september 2019 08:27

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (AFN) - AND International Publishers heeft in de eerste helft van het jaar nieuwe kansen gecreƫerd, maar die hebben nog niet concreet tot omzet geleid. Desondanks werden de omzet en het resultaat toch verbeterd in de periode, zo meldt de kaartenmaker.

De omzet steeg met 13 procent tot 0,6 miljoen euro. Het nettoresultaat verbeterde met bijna een kwart tot een verlies van 0,7 miljoen euro.

Topman Thierry Jaccoud herhaalt dat 2019 een transitiejaar is voor het bedrijf. AND wil zich meer toeleggen op verrijkte digitale kaarten die onder meer kunnen worden gebruikt voor zelfrijdende auto's. De onderneming gaf zoals gebruikelijk geen verwachtingen af.

AND zei ook moeilijkheden te ondervinden in de vervanging van accountant Grant Thornton. Die liggen volgens het bestuur "buiten de controle van het bedrijf". Het vinden van een nieuwe accountant wordt niet voor het einde van het jaar voorzien. AND praat momenteel met onder meer toezichthouder AFM en beursuitbater Euronext over de kwestie.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)