*

Nieuws Binnenland

Meer omzet voor AND

donderdag 12 september 2019 08:25

Nettoverlies met een kwart teruggebracht.

(ABM FN-Dow Jones) AND International heeft in het eerste halfjaar meer omzet geboekte en is in staat gebleken het nettoverlies met een kwart te verminderen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit een handelsupdate van de kaartenmaker.

De omzet steeg met 13 procent naar 0,6 miljoen euro, terwijl de operationele kosten met 0,3 miljoen euro werden teruggebracht naar 1,8 miljoen euro.

Het nettoverlies over de verslagperiode verbeterde op jaarbasis met 24 procent naar 0,7 miljoen euro, bij een verbetering van de nettokasstroom met 0,1 miljoen euro naar 0,7 miljoen euro negatief. De solvabiliteit bleef 93 procent.

Het bedrijf uit Capelle aan den IJssel is bezig met de sluiting van de operaties in India en verwacht die te kunnen afronden in de tweede helft van dit jaar.

AND ondervindt tegenwind bij de vervanging van accountant Grant Thornton en verwacht ook niet voor het einde van het jaar een nieuwe accountant te hebben gevonden. Het bedrijf voert hierover gesprekken met de Autoriteit Financiƫle Markten, de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants en Euronext over een tijdelijke oplossing.

Grant Thornton kan volgens wetgeving niet meer als accountant voor AND optreden.

AND gaf geen outlook voor de tweede jaarhelft af.

Wel kondigde AND een strategische alliantie aan met International Mapping.

Het aandeel AND International sloot woensdag op een groen gesloten Damrak 2,7 procent lager op 3,26 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 12, 2019 02:25 ET (06:25 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.