*

Nieuws Buitenland

EU akkoord met overname Alcatel-Lucent door Nokia

vrijdag 24 juli 2015 14:21

BRUSSEL (Dow Jones)--Nokia Corp.(NOK1V) krijgt van de toezichthouders van de Europese Unie (EU) goedkeuring om zijn Franse sectorgenoot Alcatel-Lucent sa (ALU.FR) over te nemen.

De Europese Commissie gaf vrijdag aan dat de transactie geen problemen geeft omdat de twee bedrijven 'geen grote concurrenten zijn' en ook bij een fusie te maken houden met 'een reeks aan sterke wereldwijde concurrenten'.

In Europa zou het gecombineerde marktaandeel 30% worden, waarbij Nokia en Alcatel-Lucent elkaar weinig overlappen omdat het Finse bedrijf een grote speler is en zijn Franse sectorgenoot juist een klein marktaandeel heeft. In de Verenigde Staten is het precies andersom.

Nokia kreeg ook goedkeuring van toezichthouders in Albanie, Canada, Colombia en Rusland, terwijl mededingingsautoriteiten in de VS, Brazilie en Servie eerder al hun fiat gaven. Nokia gaf vrijdag te kennen samen te zullen blijven werken met de mededingingsautoriteiten die nog geen groen licht hebben gegeven.

De overname, ter waarde van EUR15,6 miljard wordt waarschijnlijk in de eerste helft van 2016 afgerond. Wel moeten de aandeelhouders van Nokia nog akkoord gaan.Door Tom Fairless; vertaald en bewerkt door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com(END) Dow Jones Newswires

July 24, 2015 08:21 ET (12:21 GMT)