*

Nieuws Buitenland

Olieprijs sluit lager

dinsdag 22 september 2015 21:20

AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag lager gesloten, vanwege de aanhoudende bezorgdheid over het wereldwijde overaanbod van ruwe olie.

Olie handelt recent in een smalle bandbreedte, na vorige maand tot zijn laagste niveau in zes jaar gedaald te zijn, vanwege zorgen over een vertraging van de economische groei in China, 's werelds op e e n na grootste verbruiker van ruwe olie.

Een daling van de olieproductie in de VS geeft de olieprijs echter enige steun, hoewel de voorraadniveau's in de VS hoog blijven, vooral in olieproducten, zoals benzine. Analisten stellen dat de vraag verder moet aantrekken of de productie moet blijven dalen om de overvloedige voorraad te doen afnemen.

"De volatiliteit op de energiemarkt duurt voort", aldus TAC Energy. "Er verschijnen steeds meer rapporten die suggereren dat de wereldwijde overvloed van ruwe olie verandert in een overvloed aan geraffineerde producten."

Daarnaast kijkt de markt uit naar de publicatie van de Amerikaanse olievoorraden voor de week eindigend op 18 september woensdag. De publicatie staat gepland om 16.30 uur. Een prognose is vooralsnog niet beschikbaar.

De oktoberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $0,85 lager op $45,83.- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com(END) Dow Jones Newswires

September 22, 2015 15:20 ET (19:20 GMT)