*

Nieuws Buitenland

Amsterdams led-bedrijf in zee met grote Chinese lichtproducent

donderdag 29 oktober 2015 15:07

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Nederlandse led-technologiebedrijf Seaborough heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Chinese Opple, het grootste verlichtingsbedrijf van het Aziatische land.

Seaborough ontwikkelde de technologie waarmee iedere tl-buis zonder problemen vervangen zou kunnen worden door een buis met de veel zuinigere led-lampjes, die ook nog eens vele malen langer mee gaan.

Onder de overeenkomst die nu is gesloten met Opple start het Chinese bedrijf een programma waarmee de zogeheten oneTLed technologie van de Amsterdamse onderneming wordt gebruikt in de ontwikkeling en productie van led tl-buizen.

De overeenkomst werd ondertekend bij het diner van het officiele Nederlandse staatsbezoek in Shanghai. Paul van Doorn, CEO van Seaborough, en Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital, de private equity groep achter Seaborough, zetten namens het concern hun handtekening onder de deal.

"Samen met Opple zal deze nieuwe en veelbelovende technologie leiden tot de wereldwijde beschikbaarheid van deze universele led-buis", aldus Van Doorn.

Financiele details werden niet bekendgemaakt.Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com(END) Dow Jones Newswires

October 29, 2015 10:07 ET (14:07 GMT)